Jump to content

Fëmijët

Nga Wikiquote

Fëmijët janë qenie njerëzore në periudhën zhvillimore ndërmjet lindjes dhe moshës së pjekurisë, apo nën moshën 18 vjeçare, me përjashtim të rasteve kur për arsye dhe shkaqe të ndryshme, mosha madhore arrihet edhe më herët se sa mosha 18 vjeçare.

Thënie[Redakto]

 • Mbrojini fëmijët nga gjithçka e rremë; ruajini ata nga muzika e pavlerë; mbrojini ata nga errësira; mbrojini ata nga garat e rreme; mbrojini ata nga pohimi i vetvetes. Aq më tepër, pasi është e nevojshme të ngulitni një dashuri për mësimin e vazhdueshëm. Muskujt nuk duhet ta vënë dorën mbi mendjen dhe zemrën.
Agni Yoga
 • Të gjithë fëmijët rriten, përveç njërit.
J. M. Barrie
 • Çdo moshë dhe shkallë e të kuptuarit duhet të ketë masën e duhur të disiplinës. Në lidhje me djemtë dhe adoleshentët, pra, ose ata që nuk mund ta kuptojnë seriozitetin e dënimit të shfarosjes, sa herë që të tilla janë vepra delikate le t'i nënshtrohen agjërimeve të rënda ose të sillen me dënime të ashpra, që të shërohen.
Benedikti i Nursisë
 • Dashuria për fëmijët është ndoshta dashuria më e fortë; sepse e di se nuk ka asgjë për të shpresuar.
Werner Bergengruen
 • Detyra e parë ndaj fëmijëve është t’i bëni të lumtur. Nëse nuk i keni bërë kështu, keni bërë padrejtësi ndaj tyre. Asnjë e mirë tjetër që ata mund të fitojnë nuk mund t'ia kalojë kësaj.
Charles Buxton
 • Shikoni! Bijtë janë një trashëgimi nga Zoti; fryti i barkut është një shpërblim.
Davidi
 • Në vendin tonë, ne jemi të sigurt vetëm për një gjë: të gjithë në botë dikur ishin fëmijë. Pra, në planifikimin e një tabloje të re, ne nuk mendojmë për të rriturit dhe nuk mendojmë për fëmijët, por vetëm për atë vend të pastër, të pastër, të paprishur poshtë thellë në secilin prej nesh që mbase bota na ka bërë të harrojmë dhe që ndoshta fotot tona mund të ndihmojnë të kujtojmë.
Walt Disney
 • Asgjë nuk ka më shumë rëndësi për një fëmijë sesa një vend që e thërret "shtëpi".
Brenda Donald
 • Ndonjëherë, duhet të rrezikosh t'u japësh fëmijëve të tu atë që dëshiron t'ua japësh.
Noel Edmonds
 • Në kohët e lashta kishte engjëj që vinin dhe i merrnin njerëzit për dore dhe i çonin larg nga qyteti i shkatërrimit. Tani nuk shohim engjëj me krahë të bardhë. Por, megjithatë, burrat janë larguar nga shkatërrimi kërcënues: një dorë futet në të tyren, e cila i çon ata me butësi drejt një toke të qetë dhe të ndritshme, në mënyrë që të mos duken më të prapambetur; dhe ajo dorë mund të jetë një fëmijë i vogël.
George Eliot
 • Nëse ekziston një gjë që duam të ndryshojmë te fëmija, së pari duhet ta shqyrtojmë dhe ta shohim nëse nuk është diçka që mund të ndryshohet më mirë te vetja.
Carl Jung
 • Nëse do të mund t'i takonit nipërit tuaj si qytetarë të moshuar në vitin 2100... do t'i shikonit si të ishin, parimisht, perëndi greke ... Ja ku po shkojmë.
Michio Kaku
 • Fëmijët veshin uniforma ushtarake dhe mësohen të merren me armë zjarri artilerie. Fëmijë pesëmbëdhjetë dhe gjashtëmbëdhjetë vjeç si luftëtarë! Nëse lufta vazhdon të zgjasë për një kohë të gjatë, ndoshta edhe foshnjat do të përfshihen. Luftë totale!!
Friedrich Kellner
 • Fëmijët janë burimi më i vlefshëm në botë dhe shpresa më e mirë për të ardhmen.
John F. Kennedy
 • Fëmijët i bëjnë të shenjta gjërat e vogla. Një fëmijë është një prift i zakonshëm, duke përmbushur një zyrë të shenjtë që absolutisht askush tjetër nuk mund ta plotësojë. Gjesti më i thjeshtë, lëvizja epemerale, objekti më i zakonshëm të gjithë bëhen të çmuar përtej fjalëve kur preken, vihen re, jetohen nga fëmija i tij i dashur.
Mike Mason
 • Fëmijët kanë të drejta që të rriturit nuk i kanë, dhe këto të drejta vijnë para të drejtave të të rriturve.
Janne Haaland Matlary
 • Me lindjen e çdo fëmije, humb dy romane.
Candia McWilliam
 • Mirëqenia e një fëmije nuk duhet të matet vetëm me para, as vetëm me rehati fizike.
Nathaniel Lindley, Baron Lindley
 • Një fëmijë është natyrshëm i mençur dhe realist. Nëse lihet të jetë vetja pa ndonjë sugjerim të të rriturve të çdo lloji, ai do të zhvillohet aq sa është i aftë të zhvillohet.
A. S. Neill
 • Besoj se fëmijët janë e ardhmja... Nëse nuk i ndalojmë tani!
Homer Simpson
 • Fëmijët janë një betejë e një lloji tjetër... Një betejë pa banderola apo parulla, por jo më pak e ashpër... Sa më e vështirë të jetë lindja, ajo që vjen pas është edhe më e vështirë.
Catelyn Stark
 • Lumturia është një gjendje imagjinare, e cila më parë bartej nga të gjallët te të vdekurit, tani, zakonisht bartet nga të rriturit te fëmijët dhe nga fëmijët te të rriturit.
Thomas Szasz
 • Çdo fëmijë vjen me mesazhin se Zoti ende nuk është zhgënjyer nga njeriu.
Rabindranath Tagore
 • Fëmijët janë kureshtarë. Fëmijët vëzhgojnë milingonat ndërsa të rriturit i shkelin.
Jim Rohn

Proverba[Redakto]

 • Prej fmijës dhe budallës mësohet e vërteta.[1]
Fëmijët dhe budallenjtë nuk dinë të rrejnë.

Referime[Redakto]

 1. ^ "'Zoti të dhashtë bereqet n'tru!'". Kultplus. 10 qershor 2022. Marrë më 11 qershor 2022.

Shiko edhe[Redakto]

Lidhje të jashtme[Redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wiktionary
Wikifjalori ka informacione në lidhje me: