Jump to content

Etika

Nga Wikiquote

Etika në filozofi është studimi dhe vlerësimi i sjelljes njerëzore në dritën e parimeve morale.


Thënie[Redakto]

  • Etika në origjinë është arti që u këshillon të tjerëve sakrificat që duhen për të bashkëpunuar me ne.[1]
Bertrand Russell
  • Nuk mund të bëhet ekonomi e mirë pa një etikë të mirë.[2]
Ezra Pound
  • Një njeri pa etikë është një bishë e egër që endet e lirë nëpër botë.[3]
Albert Camus
  • Hapi i parë në evoluimin e etikës është një ndjenjë solidarieteti me qeniet e tjera njerëzore.[4]
Albert Schweitzer
  • Etika dhe estetika janë një gjë e vetme.[5]
Ludwig Wittgenstein

Proverba[Redakto]

Referime[Redakto]

  1. ^ Russell, Bertrand. "Aforizma.al - Thënie nga Bertrand Russell". Aforizma.al. Marrë më 31 korrik 2020.
  2. ^ Pound, Ezra. "Aforizma.al - Thënie nga Ezra Pound". Aforizma.al. Marrë më 31 korrik 2020.
  3. ^ Camus, Albert. "Aforizma.al - Thënie nga Albert Camus". Aforizma.al. Marrë më 31 korrik 2020.
  4. ^ Schweitzer, Albert. "Aforizma.al - Thënie nga Albert Schweitzer". Aforizma.al. Marrë më 31 korrik 2020.
  5. ^ Wittgenstein, Ludwig. "Aforizma.al - Thënie nga Ludwig Wittgenstein". Aforizma.al. Marrë më 31 korrik 2020.

Shiko edhe[Redakto]

Lidhje të jashtme[Redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wiktionary
Wikifjalori ka informacione në lidhje me: