Jump to content

Flutura

Nga Wikiquote

Flutura është insekt i rendit lepidoptera. Flutur, është emërtim i përgjithshëm për disa lloje kandrash fluturuese, me katër krahë të mbuluar me luspa të imëta si pluhur, me ngjyra të ndryshme, me feçkë e brirthë për të thithur dhe për të ndier, disa prej të cilave dëmtojnë bimët.

Thënie

[Redakto]
 • Fluturo si një flutur, picko si një bletë.[1]
Muhammad Ali
 • Ne fluturat jetojmë një ditë të vetme, e kur shkon ora gjashtë e mbrëmjes, jeta na ka ardhur në maje të hundës.[2]
Altan
 • Flutura nuk numëron muajt, por çastet, dhe koha i mjafton.[3]
Rabindranath Tagore
 • Ëndërroj sikur jam një flutur që valëvitet sa andej-këndej; pastaj zgjohem dhe ja që jam sërish unë. Tani nuk di, nëse jam një njeri që ka ëndërruar të jetë një flutur apo një flutur që ka ëndërruar të jetë një njeri.[4]
Chuang-Tzu
 • Atë që larva e quan fundi i botës, pjesa tjetër e botës e quan flutur.[5]
Richard Bach
 • Asgjë që sheh tek larva nuk të thotë se është gati të shëndërrohet në flutur.[6]
Richard Buckminster Fuller

Proverba

[Redakto]

Referime

[Redakto]
 1. ^ Ali, Muhammad. "Aforizma.al - Thënie nga Muhammad Ali". Aforizma.al. Marrë më 29 korrik 2020.
 2. ^ Altan. "Aforizma.al - Thënie nga Altan". Aforizma.al. Marrë më 29 korrik 2020.
 3. ^ Tagore, Rabindranath. "Aforizma.al - Thënie nga Rabindranath Tagore". Aforizma.al. Marrë më 29 korrik 2020.
 4. ^ Tzu, Chuang. "Aforizma.al - Thënie nga Chuang-Tzu". Aforizma.al. Marrë më 29 korrik 2020.
 5. ^ Bach, Richard. "Aforizma.al - Thënie nga Richard Bach". Aforizma.al. Marrë më 29 korrik 2020.
 6. ^ Buckminster Fuller, Richard. "Aforizma.al - Thënie nga Richard Buckminster Fuller". Aforizma.al. Marrë më 29 korrik 2020.

Shiko edhe

[Redakto]

Lidhje të jashtme

[Redakto]
:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wiktionary
Wikifjalori ka informacione në lidhje me: