Jump to content

Dimri

Nga Wikiquote

Dimri është një nga katër stinët e vitit dhe stina me e ftohte e vitit. Pas dimrit vjen pranvera, më pas vera dhe së fundmi vjeshta.Ne dimer bie debore dhe femijet dalin e luajne me topa debore dhe ndertojne plake debore.

Thënie

[Redakto]
  • Kapelet prej kashte blijini në dimër! Vera do të vijë medoemos.[1]
Bernard Baruch
  • Dimër. Porsi një farë, shpirti im, ka nevojë për punën e fshehur të kësaj stine.[2]
Giuseppe Ungaretti
  • Stina e verës përherë vrapon, ndërsa dimri zvarritet.[3]
Charles Schulz
  • Në kohën e të mbjellave mëso, në kohën e të korrurave shpjego, në dimër argëtohu.[4]
William Blake
  • Pëlqej më shumë dimrin se pranverën, ngaqë në dimër vështrohet qielli, ndërsa në pranverë toka.[5]
Søren Kierkegaard

Proverba

[Redakto]

Shiko edhe

[Redakto]

Referime

[Redakto]
  1. ^ "Thënie nga Bernard Baruch". Aforizma.al. Marrë më 17 dhjetor 2020.
  2. ^ "Thënie nga Giuseppe Ungaretti". Aforizma.al. Marrë më 17 dhjetor 2020.
  3. ^ "Thënie nga Charles Schulz". Aforizma.al. Marrë më 17 dhjetor 2020.
  4. ^ "Thënie nga William Blake". Aforizma.al. Marrë më 17 dhjetor 2020.
  5. ^ "Thënie nga Søren Kierkegaard". Aforizma.al. Marrë më 17 dhjetor 2020.

Lidhje të jashtme

[Redakto]
:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wiktionary
Wikifjalori ka informacione në lidhje me: