Matematika

Nga Wikiquote

Matematika përbën një fushë të njohurive abstrakte të ndërtuara me ndihmën e arsyetimeve logjike mbi koncepte të tilla si numrat, figurat, strukturat dhe transformimet.

Thënie[Redakto]

 • Në aritmetikën e dashurisë, një plus një është baras me çdo gjë, dhe një minus një është baras me asgjë.[1]
Mignon McLaughlin
 • O njerëz studiozë, mësoni matematikën e mos ndërtoni kështjella në ajër.[2]
Leonardo da Vinci
 • Në politikë ashtu si në matematikë, ajo që s'është krejtësisht e saktë, është e gabuar.[3]
Ted Kennedy
 • Shifrat e rrombullakosura shpesh janë të rreme.[4]
Samuel Johnson
 • Matematikanti është një njeri i vërbër që kërkon në një dhomë të errët, një mace të zezë që s'është farë aty.[5]
Charles Darwin
 • Matematikant lind, nuk bëhesh.[6]
Henri Poincaré
 • Matematika është një lloj gjuhe: e vetmja në botë që s'do t'ia dije për kufij.[7]
Peter Hoeg
 • Matematika është mbretëresha e shkencave.[8]
Carl Friedrich Gauss
 • Kur spekullimi të ketë dalë huq, dy plus dy do të bëjnë sërish katër.[9]
Samuel Johnson
 • Gjithçka është numër.[10]
Pitagora
 • Derisa ligjet e matematikës t"i referohen realitetit nuk janë të sigurta, e nëse janë të sigurta nuk i referohen realitetit.[11]
Albert Einstein
 • Feja është matematika e të varfërve me shpirt.[12]
Piergiorgio Odifreddi
 • Aritmetikë do të thotë të jesh i aftë të numërosh deri në njëzet, pa qenë nevoja të heqësh këpucët.[13]
Walt Disney

Proverba[Redakto]

Referime[Redakto]

 1. ^ McLaughlin, Mignon. "Aforizma.al - Thënie nga Mignon McLaughlin". Aforizma.al. Marrë më 29 korrik 2020.
 2. ^ Da Vinci, Leonardo. "Aforizma.al - Thënie nga Leonardo da Vinci". Aforizma.al. Marrë më 29 korrik 2020.
 3. ^ Kennedy, Ted. "Aforizma.al - Thënie nga Ted Kennedy". Aforizma.al. Marrë më 29 korrik 2020.
 4. ^ Johnson, Samuel. "Aforizma.al - Thënie nga Samuel Johnson". Aforizma.al. Marrë më 29 korrik 2020.
 5. ^ Darwin, Charles. "Aforizma.al - Thënie nga Charles Darwin". Aforizma.al. Marrë më 29 korrik 2020.
 6. ^ Poincaré, Henri. "Aforizma.al - Thënie nga Henri Pouncaré". Aforizma.al. Marrë më 29 korrik 2020.
 7. ^ Hoeg, Peter. "Aforizma.al - Thënie nga Peter Hoeg". Aforizma.al. Marrë më 29 korrik 2020.
 8. ^ Gauss Friedrich, Carl. "Aforizma.al - Thënie nga Carl Friedrich Gauss". Aforizma.al. Marrë më 29 korrik 2020.
 9. ^ Johnson, Samuel. "Aforizma.al - Thënie nga Samuel Johnson". Aforizma.al. Marrë më 29 korrik 2020.
 10. ^ Pitagora. "Aforizma.al - Thënie nga Pitagora". Aforizma.al. Marrë më 29 korrik 2020.
 11. ^ Einstein, Albert. "Aforizma.al - Thënie nga Albert Einstein". Aforizma.al. Marrë më 29 korrik 2020.
 12. ^ Odifreddi, Piergiorgio. "Aforizma.al - Thënie nga Piergiorgio Odifreddi". Aforizma.al. Marrë më 29 korrik 2020.
 13. ^ Disney, Walt. "Aforizma.al - Thënie nga Walt Disney". Aforizma.al. Marrë më 29 korrik 2020.

Shiko edhe[Redakto]

Lidhje të jashtme[Redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me: