Wikiquote:Kuvendi/Arkivi 3

Nga Wikiquote
Kjo faqe është një arkiv e diskutimeve të përfunduara. Për pasojë përmbajtja e saj nuk duhet ndryshuar më. Për të diskutuar mbi një temë të kaluar mund të përdoret faqja aktuale e diskutimeve, ku mund të bëhet një shënim që ka lidhje me titullin apo pjesën e diskutimit të këtij arkivi.

Editing of sitewide CSS/JS is only possible for interface administrators from now

(Please help translate to your language)

Hi all,

as announced previously, permission handling for CSS/JS pages has changed: only members of the interface-admin (Administratorët e ndërfaqes) group, and a few highly privileged global groups such as stewards, can edit CSS/JS pages that they do not own (that is, any page ending with .css or .js that is either in the MediaWiki: namespace or is another user's user subpage). This is done to improve the security of readers and editors of Wikimedia projects. More information is available at Creation of separate user group for editing sitewide CSS/JS. If you encounter any unexpected problems, please contact me or file a bug.

Thanks!
Tgr (talk) 27 gusht 2018 12:40 (UTC) (via global message delivery)

Përkthimi i përgjithshëm:

Rregullat kanë ndryshuar tashmë për arsye sigurie dhe interface i projekteve mund të ndryshohet vetem nga administratoret e posaçëm për atë punë, jo nga administratorët e përgjithshëm.

Hello! Thanks for the notice! Our community is still a little small and most of the work is done solely by me right now (I'm the admin). Can I also request to become an interface admin? Where should that request be done since we don't have a local bureaucrat yet? - Klein Muçi (diskutimet) 27 gusht 2018 21:03 (UTC)
Klein Muçi, please use m:Steward_requests/Permissions#Interface_administrator_access. --Tgr (diskutimet) 31 gusht 2018 08:43 (UTC)

Read-only mode for up to an hour on 12 September and 10 October

6 shtator 2018 13:33 (UTC)

Përkthimi i përgjithshëm:

Me datë 12 shtator dhe 10 tetor do ketë prova të një qendre të re të dhënash për Wikimedia-n dhe për pasojë gjatë asaj kohe nuk mund të redaktohet për disa minuta. - Klein Muçi (diskutimet) 21 shtator 2018 16:48 (UTC)

Editing News #2—2018

2 nëntor 2018 14:17 (UTC)

Përkthim i përgjithshëm:

Përmirësime të reja vijnë në redaktorin pamor (visual editor) për të ndihmuar veçanërisht përdoruesit nga celularët. - Klein Muçi (diskutimet) 4 nëntor 2018 04:54 (UTC)

Change coming to how certain templates will appear on the mobile web

CKoerner (WMF) (talk) 13 nëntor 2018 19:35 (UTC)

Përkthim i përgjithshëm:

Do të ketë ndryshime se si stampa të caktuara paraqiten gjatë redaktimit nga celulari. - Klein Muçi (diskutimet) 17 nëntor 2018 11:29 (UTC)

Community Wishlist Survey vote

22 nëntor 2018 18:13 (UTC)

Përkthim i përgjithshëm:

Bëhet një anketim për përzgjedhjen e projekteve më të nevojshme në lidhje me veglat e përdorura nga redaktorët me përvojë të Wikimedia-s. Mund të thoni idenë tuaj e të votoni te adresa e mësipërme deri me datë 30 nëntor 2018. - Klein Muçi (diskutimet) 23 nëntor 2018 02:08 (UTC)

Advanced Search

Johanna Strodt (WMDE) (talk) 26 nëntor 2018 11:03 (UTC)

New Wikimedia password policy and requirements

CKoerner (WMF) (talk) 6 dhjetor 2018 20:03 (UTC)

Përkthim i përgjithshëm:

Sipas rregullit të ri që pritet të hyjë në fuqi me date 13 dhjetor 2018, fjalëkalimet e llogarive e përdoruesve normalë do kenë një limit minimal prej 8 simbolesh ndërsa ato të përdoruesve me privilegje të shtuara një limit minimal prej 10 simbolesh. - Klein Muçi (diskutimet) 10 dhjetor 2018 04:07 (UTC)

Invitation from Wiki Loves Love 2019

Please help translate to your language

Love is an important subject for humanity and it is expressed in different cultures and regions in different ways across the world through different gestures, ceremonies, festivals and to document expression of this rich and beautiful emotion, we need your help so we can share and spread the depth of cultures that each region has, the best of how people of that region, celebrate love.

Wiki Loves Love (WLL) is an international photography competition of Wikimedia Commons with the subject love testimonials happening in the month of February.

The primary goal of the competition is to document love testimonials through human cultural diversity such as monuments, ceremonies, snapshot of tender gesture, and miscellaneous objects used as symbol of love; to illustrate articles in the worldwide free encyclopedia Wikipedia, and other Wikimedia Foundation (WMF) projects.

The theme of 2019 iteration is Celebrations, Festivals, Ceremonies and rituals of love.

Sign up your affiliate or individually at Participants page.

To know more about the contest, check out our Commons Page and FAQs

There are several prizes to grab. Hope to see you spreading love this February with Wiki Loves Love!

Kind regards,

Wiki Loves Love Team

Imagine... the sum of all love!

--MediaWiki message delivery (diskutimet) 27 dhjetor 2018 10:13 (UTC)

Përkthim i përgjithshëm:

Wiki Loves Love (Wiki e do dashurinë) është një konkurs fotografie që feston dashurinë në botë në forma të ndryshme shprehur në mënyra të ndryshme. Për të marrë pjesë shikoni adresat e mësipërme. - Klein Muçi (diskutimet) 3 janar 2019 16:50 (UTC)

FileExporter beta feature

Johanna Strodt (WMDE) 14 janar 2019 09:41 (UTC)

No editing for 30 minutes on 17 January

You will not be able to edit the wikis for up to 30 minutes on 17 January 07:00 UTC. This is because of a database problem that has to be fixed immediately. You can still read the wikis. Some wikis are not affected. They don't get this message. You can see which wikis are not affected on this page. Most wikis are affected. The time you can not edit might be shorter than 30 minutes. /Johan (WMF)

16 janar 2019 18:54 (UTC)

Përkthim i përgjithshëm:

Për shkak të një problemi në bazën e të dhënave, me datë 17 janar s'do të mundemi të redaktojmë për 30 minuta. - Klein Muçi (diskutimet) 17 janar 2019 07:57 (UTC)

Talk to us about talking

Trizek (WMF) 21 shkurt 2019 15:01 (UTC)

Përkthim i përgjithshëm:

Wikimedia po punon për të përmirësuar mënyrën si diskutohet në projektet e saj. Nëse keni ndonjë ide a propozim, ju lutem, shikoni adresat e mësipërme. - Klein Muçi (diskutimet) 24 shkurt 2019 12:12 (UTC)

Read-only mode for up to 30 minutes on 11 April

8 prill 2019 10:56 (UTC)

Përkthim i përgjithshëm: Më datë 11 prill 2019, për 30 minuta nuk do të mund të redaktoni. Kjo bëhet për të zgjidhur një problem me pajisjet që ka Wikimedia. - Klein Muçi (diskutimet) 8 prill 2019 11:30 (UTC)

Mundësi importimi nga SqWiki

Wikimedia lejon mundësinë që të importohen faqe nga projekte të tjera Wiki. Kjo bëhet veçanërisht e nevojshme për stampat, të cilat zakonisht ruhen të gatshme në projekte e gjuhë të ndryshme. Nëse një praktikë e tillë do të ishte e mundur nuk do të na duhej të krijonim 2 herë qindra faqe nga fillimi, njëherë këtu, dhe njëherë në Wikipedia. Por që kjo mundësi të aktivizohet, kërkesa duhet bërë e shoqëruar me një votim te Fabrikatori, kështu që do të ju lutesha të votonit më poshtë dhe në Kuvendin e Wikipedia-s që kërkesa të aprovohet. - Klein Muçi (diskutimet) 9 prill 2019 10:34 (UTC)

Votimi

PRO Klein Muçi (diskutimet) 9 prill 2019 10:34 (UTC)

PRO Berishasinan (diskutimet) 9 prill 2019 10:52 (UTC)

PRO Alva Mihaj (diskutimet) 9 prill 2019 12:52 (UTC)

PRO Βατο (diskutimet) 11 prill 2019 20:02 (UTC)

PRO Margott (diskutimet) 12 prill 2019 14:13 (UTC)

PRO Besara1 (diskutimet) 12 prill 2019 22:26 (UTC)

Diskutimi

Wikimedia Foundation Medium-Term Plan feedback request

Please help translate to your language

The Wikimedia Foundation has published a Medium-Term Plan proposal covering the next 3–5 years. We want your feedback! Please leave all comments and questions, in any language, on the talk page, by April 20. Ju faleminderit! Quiddity (WMF) (talk) 12 prill 2019 17:35 (UTC)

Përkthim i përgjithshëm: Fondacioni Wikimedia po planifikon ndryshime në strukturimin e projekteve Wiki gjatë kësaj dekade. Sugjerimet dhe idetë janë të mirëpritura te adresa e mësipërme në çfarëdolloj gjuhe deri me datë 20 prill 2019. - Klein Muçi (diskutimet) 13 prill 2019 15:25 (UTC)

Editing News #1—July 2019

23 korrik 2019 20:32 (CEST)


Përkthim i përgjithshëm: Tashmë redaktimi nga celulari do të jetë më i shpejtë. Gjithashtu ofrohet redaktim i pjesëve specifike të artikujve. - Klein Muçi (diskutimet) 8 gusht 2019 17:34 (CEST)[përgjigjuni]

Zgjatime të reja

Aktivizimi i zgjatimeve SandboxLink dhe WikiLove pas aprovimit dhe provimit të tyre në Wikipedia-n shqip.

Votimi

Diskutimi

U krijua një proces pune te Fabrikatori për këtë. Mund të ndiqni zhvillimet në kohë reale këtu. - Klein Muçi (diskutimet) 13 gusht 2019 06:53 (CEST)[përgjigjuni]

 U bë! - Të dy zgjatimet janë tashmë tërësisht të përshtatur dhe në gjendje pune. - Klein Muçi (diskutimet) 28 gusht 2019 14:26 (CEST)[përgjigjuni]

Update on the consultation about office actions

Hello all,

Last month, the Wikimedia Foundation's Trust & Safety team announced a future consultation about partial and/or temporary office actions. We want to let you know that the draft version of this consultation has now been posted on Meta.

This is a draft. It is not intended to be the consultation itself, which will be posted on Meta likely in early September. Please do not treat this draft as a consultation. Instead, we ask your assistance in forming the final language for the consultation.

For that end, we would like your input over the next couple of weeks about what questions the consultation should ask about partial and temporary Foundation office action bans and how it should be formatted. Please post it on the draft talk page. Our goal is to provide space for the community to discuss all the aspects of these office actions that need to be discussed, and we want to ensure with your feedback that the consultation is presented in the best way to encourage frank and constructive conversation.

Please visit the consultation draft on Meta-wiki and leave your comments on the draft’s talk page about what the consultation should look like and what questions it should ask.

Thank you for your input! -- The Trust & Safety team 16 gusht 2019 10:03 (CEST)

Përkthim i përgjithshëm: Po diskutohet në lidhje me përfshirjen e anëtarëve të punësuar të fondacionit në projekte dhe ndikimin e tyre aty. Gjithsekush është i mirëpritur t'i bashkohet këtyre diskutimeve në adresat e mësipërme. - Klein Muçi (diskutimet) 22 gusht 2019 15:40 (CEST)[përgjigjuni]

New tools and IP masking

21 gusht 2019 16:18 (CEST)

Përkthim i përgjithshëm: Ndryshime në lidhje me veglat që përdoren për kontrollimin e ndryshimeve të reja dhe mënyrën se si shfaqen ndryshimet kur kryhen nga përdorues pa llogari. Po mendohet të gjendet një mënyrë që shmang shfaqjen e adresave IP në ato raste. Diskutimi vazhdon në adresën e mësipërm dhe secili mund të japë ide, qoftë dhe në gjuhën shqip, nëse nuk di anglisht. - Klein Muçi (diskutimet) 22 gusht 2019 15:37 (CEST)[përgjigjuni]

Zgjatim i ri në komunitet

Zgjatimi NewUserMessage lejon mikpritjen automatike për çdo përdorues të ri pa pasur nevojë për vendosjen e stampës në mënyrë manuale apo përdorimin e një roboti për atë gjë. Ju lutem, votoni më poshtë për aktivizimin e tij. - Klein Muçi (diskutimet) 30 shtator 2019 05:04 (CEST)[përgjigjuni]

Votimi

 U bë! - Zgjatimi është tashmë në punë dhe plotësisht i përshtatur. - Klein Muçi (diskutimet) 8 tetor 2019 16:31 (CEST)[përgjigjuni]

The consultation on partial and temporary Foundation bans just started

-- Kbrown (WMF) 30 shtator 2019 19:14 (CEST)[përgjigjuni]

Përkthim i përgjithshëm: Një diskutim po zhvillohet në lidhje me përjashtimet botërore të përkohshme nga të gjitha projektet Wiki. Për të dhënë mendimin tuaj se si duhen ushtruar këto përjashtime, shkoni në adresat e mësipërme. - Klein Muçi (diskutimet) 4 tetor 2019 15:04 (CEST)[përgjigjuni]

Feedback wanted on Desktop Improvements project

16 tetor 2019 09:15 (CEST)

Përkthim i përgjithshëm: Po fillohet puna për ndryshimin e ndërfaqes së ekranëve të kompjuterave në mënyrë që faqet e Mediawiki-t të shfaqen më mirë dhe të ofrojnë lehtësira e më shumë funksionalitet për përdoruesit e lexuesit e tyre. Mirëpriten sugjerime te adresa e mësipërme. - Klein Muçi (diskutimet) 16 tetor 2019 14:40 (CEST)[përgjigjuni]

Editing News #2 – Mobile editing and talk pages

29 tetor 2019 12:13 (CET)

Përkthim i përgjithshëm: Vazhdon puna për të sjellë një përvojë më të mirë me faqet diskutuese. Skuadra pas kësaj pune mirëpret ndihmën e sugjerimet tuaja. Gjithashtu vazhdon puna për të përmirësuar redaktimin nga celulari. Ndihma dhe përshtypjet janë sërish të mirëpritura. - Klein Muçi (diskutimet) 30 tetor 2019 03:43 (CET)[përgjigjuni]

Community Wishlist 2020

IFried (WMF) 4 nëntor 2019 20:30 (CET)[përgjigjuni]