Jump to content

Arma

Nga Wikiquote

Arma është mjet që mund të përdoret për të shkaktuar dëme ose për të vrarë e plagosur.

Thënie[Redakto]

 • Heshtja e armëve është po aq e rëndë sa krisma e tyre.[1]
Skënder Drini
 • Me një armë të zbrazët mund të trembësh armikun, por nuk mund ta zhdukësh.[2]
Jakov Xoxa
 • Pushka të len pa mashkuj e topi të len pa ylqe.[3]
Musë Hajdini
 • Dyfeku sa ka grykën e ka edhe fatin.[4]
Kasëm Trebeshina
 • Një e qëlluar e saktë e fshin fare të qëlluarën e mëparme.[5]
Kasëm Trebeshina
 • Kur bien topat, pushkët nuk dëgjohen.[6]
Ymer Minxhozi
 • Arma nuk merr zulm nga dora e farkatarit, por nga dora e luftëtarit.[7]
Haki Shehu
 • Plumbi me plumb del.[8]
Shote Galica
 • Sa të kërset pushka midis nesh, kurrë i huaji prej qafe s'ka me na u hjek.[9]
Xhemail Abria
 • Sa herë që dikush i ikën plumbit, aq herë i ka shpëtuar vdekjes.[10]
Zija Çela
 • Armiku më së shumti i frikësohet armës që nuk shihet.[11]
Ali Berisha
 • Pushka dhe kalemi janë si dy binjakë, njani shënon e tjetri gjuen, dhe nuk ban t'ndahen.[12]
Bajram Curri
 • Po si mund të qëndroj në burg ku nuk lënë armë në duart e të burgosurve.[13]
Azem Bejta
 • Këngën e lirisë asnjë saze s'e luan dot si dyfeku.[14]
Fan Noli
 • Koburja ka huqe. Po s'e zbraze me të nxjerrë nga këllëfi, ftohet dhe kërkon të hyjë përsëri në këllëf.[15]
Dritëro Agolli
 • Sa pushkë që kërset i thanë kushedi sa zemra menjiherë.[16]
Nazmi Rrahmani
 • Arma në shtëpi është si vdekja.[17]
Rudina Xhunga
 • Kurrë nuk bën të ketë më shumë armë, se mend.[18]
Remzi Limani
 • Armiqtë, kur shohin se po frikohesh më shumë se sa duhet, edhe më fort ta shtrëngojnë lakun.[19]
Rexhep Hoxha

Proverba[Redakto]

Referime[Redakto]

 1. ^ Drini, Skënder (2008). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 2. Faik Konica. fq. 21. ISBN 978-9951-06-231-2.
 2. ^ Xoxa, Jakov (2008). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 2. Faik Konica. fq. 21. ISBN 978-9951-06-231-2.
 3. ^ Hajdini, Musë (2008). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 2. Faik Konica. fq. 21. ISBN 978-9951-06-231-2.
 4. ^ Trebeshina, Kasëm (2008). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 2. Faik Konica. fq. 21. ISBN 978-9951-06-231-2.
 5. ^ Trebeshina, Kasëm (2008). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 2. Faik Konica. fq. 20. ISBN 978-9951-06-231-2.
 6. ^ Minxhozi, Ymer (2008). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 2. Faik Konica. fq. 20. ISBN 978-9951-06-231-2.
 7. ^ Shehu, Haki (2008). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 2. Faik Konica. fq. 20. ISBN 978-9951-06-231-2.
 8. ^ Galica, Shote (2011). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 3. Faik Konica. fq. 18. ISBN 978-9951-06-345-6.
 9. ^ Abria, Xhemail (2011). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 3. Faik Konica. fq. 18. ISBN 978-9951-06-345-6.
 10. ^ Çela, Zija (2011). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 3. Faik Konica. fq. 19. ISBN 978-9951-06-345-6.
 11. ^ Berisha, Ali (2011). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 3. Faik Konica. fq. 19. ISBN 978-9951-06-345-6.
 12. ^ Curri, Bajram (2011). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 3. Faik Konica. fq. 19. ISBN 978-9951-06-345-6.
 13. ^ Bejta, Azem (2011). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 3. Faik Konica. fq. 19. ISBN 978-9951-06-345-6.
 14. ^ Noli, Fan (2011). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 3. Faik Konica. fq. 19. ISBN 978-9951-06-345-6.
 15. ^ Agolli, Dritëro (2011). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 3. Faik Konica. fq. 19. ISBN 978-9951-06-345-6.
 16. ^ Rrahmani, Nazmi (2011). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 3. Faik Konica. fq. 19. ISBN 978-9951-06-345-6.
 17. ^ Xhunga, Rudina (2011). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 3. Faik Konica. fq. 19. ISBN 978-9951-06-345-6.
 18. ^ Limani, Remzi (2011). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 3. Faik Konica. fq. 19. ISBN 978-9951-06-345-6.
 19. ^ Hoxha, Rexhep (2011). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 3. Faik Konica. fq. 19. ISBN 978-9951-06-345-6.

Shiko edhe[Redakto]

Lidhje të jashtme[Redakto]