Jump to content

Logjika

Nga Wikiquote

Logjika (gr. Logos-arsye, mendje, shkencë, etj.) është disiplinë filozofike, e cila merret me studimin e formave dhe të parimeve të të menduarit të drejtë dhe të vërtetë. Themelues i logjikës është filozofi Aristoteli.

Thënie[Redakto]

 • Sa më pak kemi, aq më shumë dhurojmë. Duket absurde, por kjo është logjika e dashurisë.[1]
Nënë Tereza
 • Logjika do t'ju çojë nga pika A tek pika B. Imagjinata do t'ju çojë kudo.[2]
Albert Einstein
 • Heshtja është e vetmja përgjigje logjike që mund t'u jepet budallenjve.[3]
Marilyn Monroe
 • Ka gjithmonë një grimcë çmendurie në dashuri, ashtu siç ka gjithmonë një grimcë logjike në çmenduri.[4]
Friedrich Nietzsche
 • Është një privilegj femëror të qenët e palogjikshme.[5]
Marlene Dietrich
 • Për të kuptuar se qielli është i kaltër ngado, s'është nevoja t'i sillemi botës rreth e qark.[6]
Johann Wolfgang von Goethe
 • Nuk shoh arsyen pse më duhet të blej lopën për të pasur qumështin, kur më levërdis më shumë të blej direkt qumështin.[7]
Samuel Butler
 • Njeriu është ajo kafshë, që përmes çmendurisë së tij zbuloi logjikën.[8]
Cornelius Castoriadis
 • Mënyra më e mirë për t'u mbrojtur kundër logjikës është injoranca.[9]
Laurence J. Peter
 • Krimi është diçka e zakonshme. Logjika është e rrallë. Megjithatë, mbi logjikën duhet këmbëngulur.[10]
Arthur Conan Doyle
 • Ajo që i shpëton logjikës është gjëja më e shtrenjtë që kemi.[11]
André Gide
 • Lopës edhe po t'i japësh të pijë kakao, nuk do të nxjerrë çokollatë.[12]
Stanislaw Jerzy Lec

Proverba[Redakto]

Shiko edhe[Redakto]

Referime[Redakto]

 1. ^ Tereza, Nënë. "Aforizma.al - Thënie nga Nënë Tereza". Aforizma.al. Marrë më 13 korrik 2020.
 2. ^ Einstein, Albert. "Aforizma.al - Thënie nga Albert Einstein". Aforizma.al. Marrë më 13 korrik 2020.
 3. ^ Monroe, Marilyn. "Aforizma.al - Thënie nga Marilyn Monroe". Aforizma.al. Marrë më 13 korrik 2020.
 4. ^ Nietzsche, Friedrich. "Aforizma.al - Thënie nga Friedrich Nietzsche". Aforizma.al. Marrë më 13 korrik 2020.
 5. ^ Dietrich, Marlene. "Aforizma.al - Thënie nga Marlene Dietrich". Aforizma.al. Marrë më 13 korrik 2020.
 6. ^ Wolfgang von Goethe, Johann. "Aforizma.al - Thënie nga Johann Wolfgang von Goethe". Aforizma.al. Marrë më 13 korrik 2020.
 7. ^ Butler, Samuel. "Aforizma.al - Thënie nga Samuel Butler". Aforizma.al. Marrë më 13 korrik 2020.
 8. ^ Castoriadis, Cornelius. "Aforizma.al - Thënie nga Cornelius Castoriadis". Aforizma.al. Marrë më 13 korrik 2020.
 9. ^ J. Peter, Laurence. "Aforizma.al - Thënie nga Laurence J. Peter". Aforizma.al. Marrë më 13 korrik 2020.
 10. ^ Conan Doyle, Arthur. "Aforizma.al - Thënie nga Arthur Conan Doyle". Aforizma.al. Marrë më 13 korrik 2020.
 11. ^ Gide, André. "Aforizma.al - Thënie nga André Gide". Aforizma.al. Marrë më 13 korrik 2020.
 12. ^ Jerzy Lec, Stanislaw. "Aforizma.al - Thënie nga Stanislaw Jerzy Lec". Aforizma.al. Marrë më 13 korrik 2020.

Lidhje të jashtme[Redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wiktionary
Wikifjalori ka informacione në lidhje me: