George Orwell

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search
George Orwell press photo.jpg

Eric Arthur Blair (25 qershor 1903 – 21 janar 1950) i njohur si George Orwell ka qenë shkrimtar, eseist, kritik dhe gazetar anglez. Puna e tij karakterizohet nga një prozë e kthjellët, kritikë shoqërore thumbuese, kundërshtim ndaj totalitarizmit dhe mbështetje të hapur të socializmit demokratik.

Thënie[Redakto]

 • Në moshën pesëdhjetë vjeçare secili ka fytyrën që meriton.Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • kohën e mashtrimeve universale , të thuash të vërtetën është një akt revolucionar.Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • Derisa të mos ndërgjegjësohen për fuqinë që zotërojnë, turmat nuk do të rebelohen; e derisa të mos rebelohen, nuk do të ndërgjegjësohen për fuqinë që zotërojnë.Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • Në momentet e krizës nuk luftohet aq shumë kundër një armiku të jashtëm sa ç'luftohet kundër trupit vetjak.Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • Askush nuk është patriot kur bëhet fjalë për të paguar taksat.Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • Qëllimi i një shakaje nuk është ta degradojë njeriun, por t'i kujtojë atij se tashmë i tillë është.Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • Publiciteti është zhurma e një shkopi mbi një kosh mbeturinash.Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • Një femër ushqen një ndjenjë mistike kundrejt parasë. E mira apo e keqja, në një mendje femërore kanë domethënien e pranisë apo mungesës së parasë.Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • Sado e maskuar qoftë, lëmosha është gjithmonë e tmerrshme; ekziston një parehati, pothuajse një urrejtje sekrete, mes atij që jep dhe atij që merr.Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • Librat më të mirë janë pikërisht ata që thonë gjëra që i dimë.Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • Krimineli më i keq që ka ecur ndonjëherë mbi tokë është moralisht më lart se gjykatësi që e dënon me vdekje.Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • Kush kontrollon të shkuarën, kontrollon të ardhmen. Kush kontrollon të tashmen, kontrollon të shkuarën.Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • Të gjitha kafshët janë të barabarta, por disa janë më të barabarta se të tjerat.Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • Kafshët nga jashtë shikonin derrin pastaj njeriun, pastaj njeriun dhe sërish derrin: por ishte e pamundur tashmë të kuptoje se cili ishte njëri dhe cili tjetri.Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • Ortodoksi do të thotë të mos mendosh, të mosh kesh nevojë të mendosh.Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • Liria e vërtetë e shtypit është t'ua thuash njerëzve atë që njerëzit nuk dëshirojnë ta dëgjojnë.Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • Përballë dhimbjes nuk ka heronj.Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • Nëse doni të armiqësoheni me ndokënd, thuani se të këqijat e tij janë të pashërueshme.Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.

Thënie për të[Redakto]

Thënie të atribuara gabimisht[Redakto]

Shënime[Redakto]

Referime[Redakto]

 • Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.

Lidhje të jashtme[Redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Commons
Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: