Harry Potter dhe Urdhri i Feniksit (libri)

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search

Harry Potter dhe Urdhri i Feniksit është libri i pestë i serisë Harry Potter, shkruar nga shkrimtarja britanike J.K. Rowling. Në shqip libri është sjellë në vitin 2004 nga Shtëpia Botuese DITURIA, nën përkthimin e Amik Kasoruhos.

Thënie[Redakto]

Vërnon Dërsli[Redakto]

 • [Kur Harri i thotë që po dëgjonte lajmet] Po dëgjoje lajmet? Prapë?Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • BUFË! PËRSËRI BUFË! S'DUA TË SHOH MË BUFË NË SHTËPINË TIME! Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.


Harri Poter[Redakto]

 • [Kur dëgjon që Dadli quhet Big Di nga shokët e tij] Alamet emri! Po për mua ke për të qenë gjithmonë Dudka i vockël. Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • Vërtetë? Mos të tha se i përngjet një derri që e kanë mësuar të ecë me këmbët e mbrapme? Kjo nuk është një fyerje, Dad, është e vërteta. Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • [Kur xhaxha Vernoni i thotë që nuk ka leje ta përdorë shkopin magjik jashtë "çmendinës"] Çmendina më ka përjashtuar! Prandaj mund të bëj ç'të dua. Ke vetëm tre sekonda kohë. Një...dy...Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • [Kur takon Ronin dhe Hermionën] DOMETHËNË SE NUK NA SHKOKENI NË MBLEDHJE, PUNË E MADHE! POR TË PAKTËN JENI KËTU, APO JO? JENI GJITHMONË BASHKË! MUA MË KANË MBAJTUR TË BLLOKUAR NJË MUAJ TË DËRSLIT! DHE KAM PËRBALLUAR NGJARJE EDHE MË TË MËDHA SE Ç'MUND T'JU KETË NDODHUR JUVE DHE URTIMORI E DI... KUSH E SHPËTOI GURIN FILOZOFAL? KUSH E HOQI QAFE RIDLLIN? KUSH U SHPËTOI LËKURËN JUVE TË DYVE NGA MARROSËSIT? KUSH UA HODHI DRAGONJVE DHE SFINKSAVE APO GJITHË ATYRE NDYRËSIRAVE TË TJERA VITIN QË SHKOI? KUSH E PA ATË TEK ISHTE DUKE U KTHYER? KUSH U SHTRËNGUA T'I IKTE DUARSH? UNË! Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.

Zonja Fig[Redakto]

 • [Ndërkohë që Harri përpiqet të fshehë shkopin magjik, pas sulmit të Marrosësve] Mos e fshih, budalla! Po sikur të ketë të tjerë këtu rrotull? Ta dish që kam për ta vrarë atë Mundungus Fletçerin!Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • [Duke iu hakërryer Mundungusit] Ta tregoj unë ty maskimin! Ishin Marrosës, o njeri koti, bjerraditë i pafytyrë! Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.

Teze Petunia[Redakto]

 • [Kur xhaxha Vernoni pyet se ç'janë Marrosësit] Janë ata që bëjnë roje në burgun e magjistarëve në Azkaban. Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 • Djali... djali duhet të rrinjë këtu, Vernon. Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.

Xhorxh Uezli[Redakto]

 • Ç'kemi Harri! Më duket sikur e dëgjova atë zërin tënd të ëmbël. Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.

Fred Uezli[Redakto]

 • Mos e mbaj brenda inatin, Harri, shfreje. Mbase nja dyzet kilometra larg mund të kenë mbetur nja dy apo tre njerëz që s'të kanë dëgjuar.Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.

Ron Uezli[Redakto]

 • [Kur Hermiona thotë që Pitoni është tashmë në anën e tyre] Kjo s'e pengon që të jetë kaqol. Si na sheh, kur na takon...Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.

Hermiona Granxheri[Redakto]

 • [Kur Harri pyet se çfarë shkruan për të Gazeta e Profetit] Që ta dish, po shkruajnë për ty sikur të ishe një njeri i flakur tej, një njeri që lyp vëmendjen e njerëzve, që pandeh se është një hero i madh tragjik e të tjera marrina.Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.

Sirius Blek[Redakto]

 • 'tjeta, Harri! Po shoh se qenke njohur me mëmën time.Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.

Zonja Uezli[Redakto]

 • [Duke iu ulëritur Fredit dhe Xhorxhit] PËR HATËR TË ZOTIT! NUK ISHTE ASPAK NEVOJA...MË KA ARDHUR NË MAJE TË HUNDËS...MEQË TANI MUND TA PËRDORNI MAGJINË, NUK DUHET T'I NXIRRNI SHKOPINJTË MAGJIKË EDHE PËR GJËRAT MË TË VOGLA!Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.

Pjesë nga rrëfimet[Redakto]

Dialogje[Redakto]

Thënie për të[Redakto]

Shënime[Redakto]

Referime[Redakto]

 • Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.

Lidhje të jashtme[Redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me: